Въпроси и отговори

Каква е историята зад нашите уникални, автентични продукти?

Нашият екип от професионални куратори търси и намира за Вас в цяла Европа, Африка и Азия уникални мебели, декорация и аксесоари за дома. Те внимателно селектират само онези продукти, които могат успешно да се впишат в интериора на Вашия дом и ежедневие. Непрекъснато разширяваме зоните си на търсене на мебели и привличаме нови доставчици на уникални предмети за дома. Имаме ателиета във Франция, Белгия, България и Индонезия. Пристигнали при нас, за тези уникални находки се грижат нашите майстори, които ги реновират, така че да запазят автентичния им характер и да ги освежат подобаващо. 
 

Как постигаме толкова достъпни цени?

Да, трудно бихте могли да намерите подобни мебели на толкова ниски цени. Поддържането на конкуренти цени е част от нашата политика. Една от целите ни е повече хора да мога да имат достъп до редки и автентични мебели с високо качество. За целта сме създали перфектна организиция на целия процес – от намирането, през реновацията и довършителните работи до логистиката и доставките. 
 

Какъв е произходът на нашите стоки?

Повечето от нашите стоки пристигат от Европа, основно от Франция, Швейцария и Белгия. Имаме и колекции, които носят духа на Изтока, арабската и ориенталската култура, както и висококачествени мебели от тиково дърво от Индонезия. Независимо от произхода си, държим нашите стоки да отговарят на високи критерии за качество. 
 

Какво е състоянието на нашите стоки?

Всички наши винтидж и старинни мебели са старателно почистени от прах и мръсотия. Едва тогава се заемаме с детайлите, като поправяме разхлабени или счупени части и претапицираме, при необходимост, като освежаваме допълнително повърхностите. Всички тези процеси се извършват с уважение към патината и структурата на дървото, като се стараем да поддържаме перфектен баланс между перфектна обработка и автентичен външен вид. 
 

Понякога, когато повърхността разказва по своебразен начин за историята на една мебел, почистваме деликатно и запазваме оригиналния външен вид, без допълнителни интервенции, докато друг път реновираме изцяло и придаваме на дадена мебел съвършено нов външен вид. Всичко това под старателните грижи на нашия малък, но отдаден екип от занаятчии и мебелни дизайнери, с общо над 90 години професионален опит в сферата на мебелната обработка. 

Внимателно подбираме и стоките за декорация за дома, които предлагаме. Нашият екип от експерти се състои от отдадени професионалисти, които обичат това, което правят, уважават традицията и ценят автентичността, като полагат изключителни грижи към всеки предмет.
 

Имаме и собствено производство на мебели от регенерирана дървесина (reclaimed wood), като винаги се стараем да запазим уникалния произход и състояние, историята и характера на естественото дърво, което използваме в производствения процес. Всяко парче дърво е уникално по рода си, пълно с история и всяка ръчно направена мебел от регенерирана дървесина носи тази история в себе си, което я прави още по неповторима. 
 

Дървото, което използваме в направата на мебелите, понякога е над 100-годишно, “спасено” от разрушени стари хамбари, ферми и индустриални сгради от миналия век от цяла Европа. Всяка част е внимателно прегледана, отстранени са от нея всякакви метални части, впоследствие дървото е специално почистено и подсушено, така че да не се изсуши напълно, но и да бъде предотвратено развитието на микроорганизми в него.
 

От какъв материал са изработени нашите продукти?

Работим само с регенерирани (reclaimed wood) материали от Европа, антични и преработени части от дърво, както и устойчиви екзотични материали от Индонезия и Полинезия. Използваме само дървен масив. 
 

Ще паснат ли на интериора на дома ми?

Избираме основно мебели и декор, които биха могли успешно да се впишат в модерния интериор. Ако разгледате нашата колекция от столове, ще забележите модерния вид, който нашите тапицери постигат в успешно съчетаване на рамката с новата тапицерия. Разбира се, когато се натъкнем на нещо уникално и с много история, се стараем да променяме минимално и да запазим максимално автентичната майсторска изработка. 
 

Наистина ли продуктите, които предлагаме са уникални?

Да, можете да бъдете сигурни, че 99% от продуктите, които виждате в секциите Antique, Vintage and Mid-Century collections са абсолютно уникални. 

Сравнение на продукти